Νέο Ateca CUPRA με 300 άλογα

Η CUPRA ξεκινά την πορεία της στο χώρο της αυτοκίνησης ως ξεχωριστή μάρκα με το νέο Ateca CUPRA να είναι το πρώτο δείγμα γραφής της. Το καυτό ισπανικό crossover κινείται από τον 2λιτρο TSI τετρακύλινδρο κινητήρα ισχύος 300 ίππων, ο οποίος είναι γνωστός και από το SEAT Leon CUPRA 300. Υπεύθυνο για την μετάδοση της κίνησης στους τέσσερις τροχούς είναι το 7άρι DSG αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο συνεργάζεται με το σύστημα τετρακίνησης 4Drive, που δίνει στον οδηγό την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα από έξι modes: Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road και φυσικά CUPRA.

Αισθητικά, το νέο CUPRA Ateca έχει φυσικά πιο «επιθετική» εμφάνιση, με διαφορετικής σχεδίασης προφυλακτήρες και μάσκα, έχοντας ενσωματώσει μια νέα κυψελοειδή γρίλια η οποία φιλοξενεί το νέο τριγωνικό έμβλημα της φίρμας στο κέντρο της. Επιπλέον, στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα ξεχωρίζει το αρτικόλεξο CUPRA (Cup Racing) με έντονα κόκκινα γράμματα, το οποίο τονίζει τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου από την πρώτη ματιά. Επιπλέον υπάρχουν LED φώτα εμπρός και πίσω, τροχοί 19 ιντσών, δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος, ενώ το παρόν δίνουν και πλήθος αεροδυναμικών βοηθημάτων . Η νέα σκληρότερη, ρυθμιζόμενη ανάλογα με το επιλεγμένο οδηγικό mode, ανάρτηση έρχεται να μειώσει την απόσταση του οχήματος από το έδαφος και φυσικά το κέντρο βάρους.

Περνώντας στην καμπίνα συναντούμε νέα στοιχεία, όπως flat bottom τιμόνι με λογότυπο της CUPRA, ψηφιακό πίνακα οργάνων, πεντάλ αλουμινίου και μπάκετ καθίσματα με επένδυση alcantara, τα οποία στην πλάτη τους έχουν κεντημένο το νέο έμβλημα της CUPRA.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε τηλεφωνικά στο 2106895614 ή μέσω email: info@a-makris.gr

Γράφει για την SEAT Μακρής ο Παντελής Πατέλος.

 

Bookmark and Share